Az első németországi EUROKEGEL versenyre Meerane-ben került sor 2015. október 3-án. A 32 résztvevő Saxonyból és Brandenburgból érkezett azért, hogy megtanulják ezt az újfajta biliárdjátékot. A leghosszabb utat Detlef Beau és 3 mentoráltja tették meg (kb 320 km).

Miután a magyarok, dánok és németek közösen kifejlesztették a játék szabályzatát, elérkezett a gyakorlati tesztelés ideje.

Elsősorban fontos kiemelni, hogy minden résztvevő lelkesen fogadta a játékot és egyöntetűen nagy jövőt jósoltak neki.

A verseny lefolyása:
A versenyzők 8 csoportba voltak sorsolva, minden csoportba négyen. A csapatküzdelmeket követően, minden csoportból a két legjobb jutott tovább, az így kialakuló tizenhatos táblán egyenes kieséses rendszerben folyt a küzdelem a végső döntőig.

Már a kialakult csoportok alapján kemény küzdelemre lehetett számítani.

Az első 4 játék délelőtt 11.15-kor vette kezdetét. A meccseket 100 pontig játszották. Érdekes volt látni, hogy még a legjobb játékosoknak is nagy erőfeszítésükbe került megnyerni a játékot.

A bevezető kör 48 játszma után délután 3.50-kor ért véget, itt már a legjobb 16 játékos helye biztos volt. A hangulat természetesen egyre jobba felforrósodott , hiszen mindenki az első címet akarta. A negyeddöntős mérkőzések a következőképpen alakultak:

  • Siegfried Jeschky - Eric Lorenz
  • Bastian Röhrens - Gerd Wenzel
  • Detlef Beau - Robert Lehmann
  • Ronny Neumann - Tino Lorenz

Úgy tűnik, hogy Siegfried Jeschky bármelyik bábus billiárdban remekül teljesít, így sikerült győzelmet aratnia Eric Lorenz ellen 100:64-re. Bastian Röhrens (SG Groß Gaglow) szintén győzedelmeskedett Gerd Wenzel ellen 100:56-ra. A brandenburgi Detlef Beau és Robert Neumann közül Robert került ki nyertesként 100:32-re. Az utolsó negyeddöntős meccset Ronny Neumann és Tino Lorenz között mindenki nagy érdeklődéssel várta. Ronny kitartóbbnak bizonyult és sikerült nyernie 100:62-re.

Az izgalmak ezután tovább fokozódtak. A fennmaradt 4 játékos közül mindenki magáénak akarta a fődíjat, a nézők pedig szintén feszült figyelemmel kísérték az eseményeket.

Siegfried Jeschky a középdöntőben Bastian Röhrenssel játszott. Mindkét játékos kitűnően teljesített, végül pedig Siegfried Jeschky győzedelmeskedett 100:66-ra, így került be elsőként a döntősök közé.


A másik középdöntőben Robert Lehmann és Ronny Neumann küzdött meg egymással. A nézők izgalommal figyelték a mérkőzést, melyből Robert Lehmann jutott be a döntőbe 100:64-re.

Ezzel elérkeztünk a végső döntőhöz, melyben Siegfried Jeschky játszott Robert Lehmann ellen. A fantasztikus játék győztese már az első fél óra elteltével egyértelmű volt:

Tehát az első németországi Eurokegel verseny bajnoka Robert Lehmann, illetve a helyezzetek a következők:

  1. Robert Lehmann
  2. Siegfried Jeschky
  3. Ronny Neumann, Bastian Röhrens

Gratulálunk a győztesnek és a résztvevőknek egyaránt. Köszönjük a lelkes részvételt minden játékosnak és külön köszönet jár a remek környezetet és ellátást biztosító meerane-i vendéglátóinknak. Továbbá köszönettel tartozunk a drezdai CooolCase Társaságnak, amiért rendelkezésünkre bocsátották az eredményjelző táblát.

Hamarosan találkozunk a következő versenyen és Meerane-be is visszatérünk!

Üdvözlettel:
Nico Proboszcz

Eurokegel Management Germany

The Kegel Billiard is indigenous in most of Europe for hundreds of years.