EuroKegel
Bejelentkezés

Roger Conti a biliárdot a sport és a művészet igazi, egyetlen, tiszta ötvözetének tartotta - melyhez azonban ügyesség, mérték, önismeret, erős akarat és mind testi, mind mentális "edzés" szükséges.
Conti eltökélt volt, "A legszebb éveimből húszat áldoztam a biliárdra. Ha újra kellene kezdenem, újra megtenném." - nyilatkozta idősebb korában (kis híján száz évet élt).
"La tête et le bras" (Fej és kar!) - üzeni nekünk. Jó ha megszívleljük!

2021.07.24.-én az Eurokegel játékosok is lezárták a hosszúra nyúlt szezont, az első és másodosztály kiemelt versenyeivel.

A Masters elnevezésű tornának a gyomaendrődi Holler Szálló adott otthont, melyre mindkét osztályból, a ranglista első nyolc helyezettje kvalifikálta magát az eseményre.

 

A másodosztály részéről minden játékos megjelent és már a csoport mérkőzések alkalmával rendkívül izgalmas találkozók zajlottak, egy estben a szettek aránya döntött csak a továbbjutásról.

Az elődöntőben:

Farsang János - Farkas László 1-3

Ungor István - Zsákai Tibor 3-1

 

A döntő végig izgalmas és változatos csatát hozott, Ungor István kétszer is vezetést szerzett, ám Farkas László, két rendkívül szoros szett után fordított, és 3-2 arányban megnyerte a másodosztályú tornát.

A ranglista állása ennél szorosabban nem is alakulhatott volna, Farsang János a végelszámolásnál, egyforma pont számmal állt Farkas Lászlóval, csak ez egy versenyen szerzett magasabb pont döntött a Berényi BK versenyzője javára.

 

Végeredmény:

1. Farkas László (Jóbarát BK)

2. Ungor István (Berényi BK)

3. Farsang János (Berényi BK)

4. Zsákai Tibor (Berényi BK)

 

Ranglista végeredmény:

1. Farsang János

2. Farkas László

3. Ungor István

4. Héjja Bálint

 

 

Ritka alkalom az első osztály életébe, hogy a magasabb kategória versenyén látható kevesebb izgalom, az A jelű csoportban Szűcs Sándor a ranglista éllovasa számított favoritnak, a Cápák kiválósága hiba nélkül teljesítette a csoportkört, mellette a szintén Cápás Gyurkó László vívta ki a továbbjutást.

A B jelű négyesben már komolyabb csata folyt, ahol nagy küzdelmek után két-két győzelemmel Bíró Imre a Korona BK ikonikus játékosa és Tomka Lajos jutott a négy közé.

Az elődöntőkben, Szűcs Sándor és Tomka Lajos cápás házi mérkőzést tartott, amely Szűcs Sándor 3-1-es győzelmével zárult.

Bíró Imre és Gyurkó László mérkőzése igen izgalmasra sikeredett, melyen a cápa fiatalja 3-2 arányban győzni tudott és készülhetett a torna döntőjére.

A döntőben Szűcs Sándor esélyeshez méltó játékot mutatva fölényes győzelmet aratott sokra hivatott csapat társa felett. (Szűcs Sándor - Gyurkó László 3-0)

 

Végeredmény:

1. Szűcs Sándor (Belvárosi Cápák BK)

2. Gyurkó László (Belvárosi Cápák BK)

3. Bíró Imre (Korona BK)

4. Tomka Lajos (belvárosi Cápák BK)

 

Ranglista végeredmény:

1. Szűcs Sándor

2. Tomka Lajos

3. Bíró Imre

4. Gyurkó László

 

 


Társaság a Nemzetközi Bábus Biliárdért
/ Eurokegel Szakág


- postacím: 5600 Békéscsaba, Berzsenyi utca 59.
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- telefon: +36209725902

Contact - In English, Po slovensky:
Dávid Szalkai
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- tel.: +36302740966


Még egy idézet a végére:
"Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban."
/ Lev Tolsztoj

Társhonlap: MagyarBiliárd.