EuroKegel
Bejelentkezés

Roger Conti a biliárdot a sport és a művészet igazi, egyetlen, tiszta ötvözetének tartotta - melyhez azonban ügyesség, mérték, önismeret, erős akarat és mind testi, mind mentális "edzés" szükséges.
Conti eltökélt volt, "A legszebb éveimből húszat áldoztam a biliárdra. Ha újra kellene kezdenem, újra megtenném." - nyilatkozta idősebb korában (kis híján száz évet élt).
"La tête et le bras" (Fej és kar!) - üzeni nekünk. Jó ha megszívleljük!

Magyar (bábus biliárd játékaink között vannak széria játékok is, de manapság a legelterjedtebb a 120-as játék, mely váltott lökésű és elemi szabály a "kötelező fal" /szabályokat lásd itt/.)

 1. -->
 2. -->
 3. -->
 4. -->
 5. -->
 6. -->
 7. -->
 8. Szentes -->
 9. Szentes -->
 10. Csantavér -->

Dán (a keglebillard szériajáték, de a kocsmai verziója a skomager egyfajta váltott lökésű)

 1. -->
 2. -->
 3. -->
 4. skomager -->

Olasz (cinque birilli: 5 bábus, goriziana: 9 bábus - váltott lökésű játékok)

 1. -->
 2. -->
 3. -->
 4. goriziana -->
 5. goriziana -->

Német (kegelbillard: széria és váltott lökésű, illetve az egyik legelterjedtebb egyfajta szérialökő verseny, él a kötelező fal szabálya)

 1. -->
 2. -->
 3. -->
 4. -->
 5. -->

Eurokegel nemzetközi bábus biliárd játékot (a magyar 120-as játék leszármazottja), melyet a CEB (Európai Biliárd Szövetség) két év felkészülési idővel hivatalos játéknak fogadott el (Róma, 2017-05-20), véglegesítő nemzetközi verseny 2019-ben.

 1. -->
 2. -->
 3. németül -->
 4. angolul -->

Ráadás: Tito ismerte a 120-as bábus biliárd játékot!!

2008. május elején (akkor még a Szabadszállás - Szigetszentmárton - Pilisvörösvár régió magyarbiliárdosairól sem tudtunk és a csantavéri biliárdosokkal sem volt még kapcsolatunk!!) nem kis meglepetésünkre találtunk a weben egy képet melyen Tito (igen Josip Broz TITO) 120-as bábus biliárdot játszik.

 

A kép két webhelyen is fenn volt annak idején. A "www.titoville.com" webhelyen és a "www.hodzici.com/josip-broz-tito.html" weboldalon, beszédesen "tito-igra-biljard.jpg" volt a neve. Sajnos már egyik oldal sem üzemel.
Ellenben megtalálható a kép ezen az oldalon (katt ide), a kép közvetlen címe: ez (katt ide).

Jovanka Broz (Titó felesége) a Slobodna Bosna-nak adott exkluzív interjújából (2012.12.23) tudható, hogy Tito szeretett biliárdozni. A fenti képen látható, hogy a 120-ast (is) kedvelte. Az is vélhető, hogy a piros a lökőgolyó, mint a Szabadszállás - Szigetszentmárton - Pilisvörösvár régióban.


Társaság a Nemzetközi Bábus Biliárdért
/ Eurokegel Szakág


- postacím: 5600 Békéscsaba, Berzsenyi utca 59.
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- telefon: +36209725902

Contact - In English, Po slovensky:
Dávid Szalkai
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- tel.: +36302740966


Még egy idézet a végére:
"Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban."
/ Lev Tolsztoj

Társhonlap: MagyarBiliárd.