EuroKegel
Bejelentkezés

Roger Conti a biliárdot a sport és a művészet igazi, egyetlen, tiszta ötvözetének tartotta - melyhez azonban ügyesség, mérték, önismeret, erős akarat és mind testi, mind mentális "edzés" szükséges.
Conti eltökélt volt, "A legszebb éveimből húszat áldoztam a biliárdra. Ha újra kellene kezdenem, újra megtenném." - nyilatkozta idősebb korában (kis híján száz évet élt).
"La tête et le bras" (Fej és kar!) - üzeni nekünk. Jó ha megszívleljük!

Pándi Gábor beszámolója a Pilisvörösváron tizenhetedik alkalommal megrendezett fás biliárdbajnokságról

Befejeződött a hagyományos, pirosgolyós magyarbiliárd-bajnokság 2017-18-as évadának versenyei. A bajnokság a Krigli Sörözőben 2001 óta minden évben megrendezésre kerül. A verseny 2017 októberében, 28 játékos nevezésével vette kezdetét. A nagy számú jelentkezőt a szervezők hét, egyenként négy fős csoportba osztották, az előző évek eredményeinek figyelembevételével, kiemelésekkel. A négy fős csoportokon belül körmérkőzésre került sor, amely alapján a kialakult sorrend első két helyezettje a felső házba, míg a 3-4. helyezettje az alsó házba kvalifikálta magát. A két, 14-14 versenyzőből álló alsó és felső házban külön versenyre került sor, szintén körmérkőzéses lebonyolítással. 2018. március közepén értek véget a küzdelmek, mely alapján az alábbi eredmények születtek.

Felső ház helyezettjei:

  1. Apollónia György
  2. Vida Zoltán
  3. Pándi Gábor
  4. Mirk Tibor

Alsó ház helyezettjei:

  1. Bubrovszki Zoltán
  2. Vágány József
  3. Gábori István
  4. Juhász Pál

Március 15-én délután, került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, amellyel párhuzamosan egy egyből egy partis, egyenes kieséses, vigaszágas verseny folyt le. E verseny helyezettjei: Pándi Gábor, Apollónia György, Vida Zoltán, Pfeiffer Zoltán.

Ősszel már a XVIII. bajnokság veszi kezdetét.


Társaság a Nemzetközi Bábus Biliárdért
/ Eurokegel Szakág


- postacím: 5600 Békéscsaba, Berzsenyi utca 59.
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- telefon: +36209725902

Contact - In English, Po slovensky:
Dávid Szalkai
- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- tel.: +36302740966


Még egy idézet a végére:
"Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban."
/ Lev Tolsztoj

Társhonlap: MagyarBiliárd.